Kylling med gurkemeje

Kylling med gurkemeje

Kylling med gurkemeje smager himmelsk. Sprød, stærk, blød og cremet på samme tid, man kan godt sige at Kylling med gurkemeje er en ny udgave af den traditionelle kylling i karry, for retten indeholder bestemt også karry foruden chili der lige giver det stærke pift. Super lækker på en blæsende kold vinterdag. Samtidig indeholder den også antiinflammatorik i form af ingefær, gurkemeje og masser af friske krydderurter. Prøv den en dag du trænger til noget der er lidt anderledes.

Kalorieindholdet i en portion Kylling med gurkemeje er 430 Kcal. fordelt på 29,5 g protein, 22,5 g kulhydrat og 27 g fedt.

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster skåret i strimler
  • 1 løg skåret i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spidskål fint snittet
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 3 tsk. revet ingefær
  • ½ tsk tørret chiliflager
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • ½ hønsebouillonterning
  • 2 dl. vand
  • 2 dl kokosmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg
  • 1 bd. dild
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  1. steg løgene bløde sammen med hvidløg i olien og kom kylling samt krydderierne ved og rør godt rundt
  2. kom lidt vand + bouillon ved sammen med det snittet kål
  3. rør godt rundt til kålen er faldet sammen
  4. lad det småsimre i 3 – 5 min og kom kokosmælken ved
  5. varm det godt igennem og smag til med salt og peber
  6. drys med krydderurterne inden serveringen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>