Koldskålsfromage med rabarber

Koldskålsfromage med rabarber

Her er en gammel klassiker der lige har fået en opdatering, nemlig Koldskålsfromage med rabarber. Den smager himmelsk og er perfekt som dessert efter en god gang grillmad, frisk i smagen og med de lidt syrlige rabarber og knasende havreflager er det en perfekt afslutning på en god middag, uanset om det er efter en hyggemiddag med venner eller familien, eller hvorfor ikke tage denne skønne perle med på skovturen, den vil gøre lykke, du laver den bare i plastik glas og så er de lige til at smide ud bagefter, nemt ikk. Jeg har fået opskriften af min svigerdatter, ja hun gør sig godt i køkkenet og hun er villig til at dele sin opskrift, så du også kan prøve den af. Hvis du har rabarber i haven har du måske allerede lavet nogle bagte rabarber eller rabarberkompot, og så kan du jo bare bruge det. Hvis du selv har en favorit koldskål, så brug den, bare tilsæt fløde og husblas. De fleste kan godt li koldskål, så hvorfor ikke lige prøve denne fromage og overrask dine gæster med denne skønne dessert. Kalorieindholdet i en portion Koldskålsfromage med rabarber er 391 Kcal. fordelt på 8,5 g protein, 64,9 g kulhydrat og 9,6 g fedt. Velbekomme…..

Ingredienser

  • KOLDSKÅLFROMAGE
  • ½ dl pasteuriserede æggeblommer
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 150 g rørsukker
  • ½ l kærnemælk
  • ½ l tykmælk
  • saft og skal fra 1 økologisk citron
  • 1 dl piskefløde
  • 5 blade husblas
  • BAGTE RABARBER
  • 1 kg rabarber
  • 250 g rørsukker
  • KNASENDE HAVREFLAGER
  • 200 g havregryn
  • 3 spsk. honning
  • 15 g smør
  • 1 nips salt

Fremgangsmåde

  1. pisk æggeblomme sammen med sukker til massen bliver til en hvid æggesnaps
  2. flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og pisk dem i din æggesnaps
  3. tilsæt kærnemælk, tykmælk, citronsaft og fint revet citronskal og pisk det godt sammen
  4. læg husblassen i koldt vand til den bliver blød og slasket
  5. varm piskefløden op, skal ikke koge
  6. vrid forsigtigt vandet ud af husblassen og tag fløden af varmen og opløs husblassen i den varme fløde under omrøring
  7. tænd ovnen på 180′
  8. lad den køle lidt af inden du hælder den i din koldskål og blander det godt sammen
  9. fordel din fromage i 10 skåle og stil den på køl i mindst 2 timer så den kan blive kold og sætte sig
  10. skær rabarberne i i små stave og kom dem i et ovnfast fad bland dem sammen med rørsukker, bag dem i ovnen i ca 10 minutter og lad dem køle af
  11. kom havregryn på en varm pande og rist dem til de er gyldne og sprøde, rør jævnligt rundt i dem
  12. tilsæt honning, smør og salt og rør godt rundt så alle havregrynene bliver karameliseret
  13. fordel massen på et stykke bagepapir og lad dem køle af
  14. server din kærnemælksfromage med bagte rabarber og top med de karameliserede havreflager

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>