Sunderekost.dk
Hummus – base
Puréer af diverse bælgfrugter er ikke bare sundt og proteinrigt, men også meget velsmagende. Passer glimrende til både kød, fisk og fjerkræ samt vegetar retter som får mere tyngde og modspil til grønsagerne.
For variation kan denne hummus – base kan blandes med f.eks.
kogte rødbeder og frisk persille, frisk hakket chili og appelsinskal, udblødte soltørrede tomater og frisk basilikum, blancheret spinat og frisk kørvel. Find din egen version, der er masser af muligheder.
Ingredienser
- 1 ds. kikærter, du kan også selv blæde ud og koge dem, se fremgangsmåde på posen.
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tahin (sesampasta)
- 1 tsk. spidskommen
- 3 spsk. citronsaft
- 2 spsk. soja
- 1 dl. græsk yoghurt
- salt
- peber
- evt. lidt oliven olie
Fremgangsmåde
- sigt vandet fra kikærterne, men gem 1 dl. til at justerer hummussen
- kom kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen, soja, citronsaft og yoghurt i en blender
- Blend til en ensartet masse, juster evt. med vandet fra kikærterne
- smag til med salt og peber
Nyeste kommentarer