Sunderekost.dk
Falafel
Falafel bringer ens tanker til Mellemøsten. Det er en stegt vegetarisk frikadelle, som er meget udbredt i Mellemøsten. I Danmark er Falafel meget populær blandt vegetarer, da de har et meget højt indhold af proteiner, 20 g pr. 100 g. Den er lavet af kikærter og krydres gerne med bl.a. persille og hvidløg. Denne udgave er dog lavet uden persille, da jeg ikke lige havde noget, men prøv dig frem, de er nemme at lave og så kan du fryse dem du ikke får spist, så har du altid et hurtigt og nemt måltid til en anden dag. De kan steges 1 times tid før du skal bruge dem, og så lige lune dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200′ Du kan også vælge at bruge tilberedte kikærter fra dåse, det kræver så bare lidt mere mel. Jeg er vild med dem og du kan med fordel serverer en tzatziki lavet med squash, som du også finder på denne side.
Ingredienser
- 200 g tørrede kikærter
- 1½ l vand til udblødning
- 1 groft hakket løg
- 3 fed hvidløg, knust
- 1 spsk. citronsaft
- 1½ tsk. stødt spidskommen
- 1 dl. kogende vand
- 1 grønsags bouillon terning
- ½ tsk bagepulver
- 2 spsk. hvedemel
- olie til stegning
Fremgangsmåde
- Sæt kikærterne i blød i mindst 8 timer, og lad dem stå tildækket i køleskabet
- Hæld kikærterne i en sigte og skyld dem
- Kog dem i 1½ l vand i ca. 20 min og lad dem afkøle
- Kom kikærter, løg, hvidløg, spidskommen og opløst bouillonterning i en foodprocessor og hak det ved højeste hastighed til en ensartet masse
- Kom massen op i en skål og tilsæt mel og bagepulver. Bland mel og bagepulver inden du tilsætter det, da det så er bedre fordelt
- Stil det i køleskabet indtil du skal bruge det, skal dog bruges samme dag.
- Form til små frikadeller med en ske og steg i olie til de er gyldne og sprøde
- Lad dem dryppe af på fedtsugende papir
Nyeste kommentarer