Croquettas med skinke
Her er lige en opskrift på Croquettas med skinke som smager fantastisk. Den egner sig til en tapas buffet, men kan sagtens bruges som en lille hapser til en is kold fadøl når vennerne kigger forbi. Tapas er en fantastisk dejlig måde at spise sammen på, alle de små retter står der på bordet og frister, og man vil virkelig gerne smage på det hele. Derfor er det en genial opfindelse spanierne kom med for rigtig mange år siden. Det er så det vi kan gøre brug af i dag, puste nyt liv i vores små rester, og vi elsker det, jeg gør i hvert fald. Jeg har brugt seranoskinke, men du kan også bruge kylling, fisk rejer, ost eller bare blande som du har lyst til. Kalorieindholdet i en Croquettas med skinke ligger på 122,5 Kcal. fordelt på 42 g protein, 73 g kulhydrat, 56 g fedt og 5,5 g kostfibre. Velbekomme….
Ingredienser
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- ca. ½ dl mælk
- et lille løg
- 100 g Serano skinke
- æg og rasp til panering
- olie til stegning
Fremgangsmåde
- smørret smeltes og det finthakket løg sauteres heri uden at tage farve
- melet piskes i og mælken tilsættes lidt af gangen
- det koger til en tyk bechamelsauce, det kan godt tage 10 – 15 minutter og derefter tages gryden af varmen
- skinken skæres i tern og tilsættes
- smag til med salt og peber
- massen sættes på køl til den er hel kold
- lav ca. 8 små kugler og sæt dem på køl på et stykke bagepapir
- varm olien op til 180′
- pisk ægget let sammen
- de kolde kugler vendes i æg og rasp og steger gyldne i olien i ca 5 minutter ved middel varme
- det er vigtigt at olien er min 180′ da den er med til at lukke overfladen, så der ikke trænger olie ind i bollen
Nyeste kommentarer