Citron roulade
Citron roulade smager fantastisk, den får mundvandet til at løbe og er frisk og cremet. Den er fyldt med lemon curd, som smager fantastisk, simpel at lave, så der er ingen undskyldning for ikke at lave denne Citron roulade. Den vil helt sikkert være et hit næste gang du skal bage til dine gæster. Som med alle kager indeholder Citron roulade også en del kalorier, det kan ikke undgås, når man bager traditionelle kager. Jeg synes heller ikke at det gør så meget, man kan jo spare på kalorieindtaget i løbet af dagen, så der kan blive plads til at smage denne syrlige skønhed, hvis du altså tæller kalorier.
Kalorieindholdet i et stykke af denne skønne Citron roulade er 166 Kcal fordelt på 2,8 g protein, 24 g kulhydrat og 6,3 g fedt
Ingredienser
- BUND
- 3 æg
- 125 g rørsukker
- 60 g maizena
- 60 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- revet skal af 1 citron
- LEMON CURD
- skal og saft af 1 citron
- 75 g rørsukker
- 2 æg
- 60 g smør
- FYLD
- ½ fl. Creme fine piske
- 1 portion lemon curd
- 6 spsk. hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- ROULADEBUND
- pisk æggene sammen med rørsukker og citronskal, til en luftig masse
- bland mel og maizena sammen med bagepulver og rør det i æggemassen
- hæld massen ud på en bageplade med bagepapir, i et jævnt lag, ca. 30 x 40 cm
- bages i en forvarmet ovn ved 200′ i 10 min, hold øje med den, den må ikke få for meget farve
- efter bagningen vendes bunden ud på en stykke bagepapir med sukker
- LEMON CURD
- smelt smør i en gryde
- citronsaft og skal tilsættes sammen med sukker
- tilsæt 2 sammen pisket æg og kog op til passende konsistens
- hæld massen i en skål og stil den i køleskabet til den er kold
- FYLD
- pisk creme fine piske til en stiv masse
- bland det sammen med den afkølede lemon curd
- smør hindbærmarmelade på den afkølede rouladebund og fordel derefter lemon curd ovenpå
- rul den stramt sammen og stil den i køleskabet til den skal nydes
- pyntes efter behag.
Nyeste kommentarer