Brunkager

Brunkager

Brunkager smager af julehygge og tiden nærmer sig med hastig skridt. Julen komme som reglen bag på de fleste, vi tror altid lige at vi har lidt flere dage at løbe på, for at få de sidste julegaver købt, jeg har det sådan. Men i år er jeg gået i gang lidt før med småkagerne, så kan jeg jo i det stille håber på at det samme gælder for julegaverne til familien.  De smager jo skønt og hører altså til i december mdr. Brunkager spises faktisk kun i november og december, og nårh ja måske også lige i januar hvis man har flere tilbage. Brunkager hører ikke til de kalorie fattige småkager, men det ved du sikkert allerede, spis dem med måde så du også kan nyde julens små glæder. Du kan også bruge dem som en veninde gave hvis du har lyst til det, det er da altid skønt at få noget hjemmebag og så ved man at giveren har tænkt søde tanker om en. Det er en klar fordel hvis du har en røremaskine, da dejen skal æltes godt og grundigt sammen, en håndmikser kan dog også klare opgaven. Jeg havde dem i køleskabet til dagen efter. God fornøjelse og velbekomme……

Kalorieindholdet i 100 g Brunkager er 443 Kcal. fordelt på 6,6 g protein, 58 g kulhydrat og 21 g fedt

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 125 g lys sirup
  • 250 g brun farin
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • 150 g hakket mandler
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. potaske
  • 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. smelt smør, sirup og brun farin i en gryde og lad massen køle af
  2. bland melet sammen med alle krydderierne
  3. hæld den afkølede masse i mel blandingen og rør det godt sammen.
  4. rør potaske ud i 1 spsk. vand og hæld det i dejen. Bland det godt sammen så det bliver jævnt fordelt
  5. saml dejen og del den i 3
  6. form dejen til stænger og pak dem ind i bagepapir
  7. stilles koldt til rullerne er hårde
  8. tænd ovnen på 180′
  9. skær brunkage dejen i 2 mm tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir
  10. bages i 5 – 9 min afhængig af hvor tynde skiverne er, hold øje med dem
  11. når brunkagerne er kølet af kommes de i en lufttæt beholder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>