Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Boller i karry

Boller i karry har de fleste stiftet bekendtskab med og det er en af mine og børnebørnenes favoritter. Er det også en af dine ? Den skal være klassisk, karry gul og med løse ris, ikke så mange dikke darrer, det er bestemt ikke alle retter man skal pille ved, man må godt få noget af det gode gammeldags mad. Men derved har jeg ikke sagt at man skal undlade at forny sig, det er en oplevelse at smage nye udgaver af gamle retter, hvilket du sikkert selv har prøvet. Men denne Boller i karry er bare klassisk, som hvor mor lavede den,  og på foranledning af mit barnebarn, han syntes nemlig at det var alt for længe siden at han havde fået det. Jeg kan kun sige at han spiste med stor velbehag, og fortalte at den smagte rigtig, de er altså nogle sjove størrelser. Husk lige at selv om Boller i karry er klassisk, kan man godt lave den lidt fedtfattig, så den bliver fed på den fede måde….. Velbekomme.

Kalorieindholdet i denne udgave af Boller i karry er pr. portion 520 Kcal. fordelt på 32 g protein, 64 g kulhydrat og 15 g fedt.

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød 3-7 %
  • 1 løg finthakket eller revet
  • 2 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl. minimælk
  • 1 spsk. salt
  • peber
  • 1 grønsags bouillonterning
  • Sauce
  • 2 spsk. karry
  • 30 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • evt. mælk
  • 4 dl. ris

Fremgangsmåde

  1. hæld kødet i en røreskål og bland det med salt
  2. tilsæt løg, æg, hvedemel, peber og mælk og rør godt rundt
  3. stil skålen koldt i en ½ time for at lade farsen trække
  4. hæld 7 dl vand i en gryde sammen med en bouillonterning og lad det koge op
  5. form farsen til 20 små boller og kog dem i vandet, de er færdige når bollerne kommer op til overfladen, kom kødbollerne i en skål til saucen er færdig
  6.  gem kogevandet til saucen
  7. kog risene efter anvisning på pakken
  8. tilsæt 50 g smør og brænd 2 spsk. karry heri
  9. tilsæt 3 spsk. hvedemel og rør det godt sammen
  10. tilsæt kogevandet lidt efter lidt samtidig med at du pisker det godt sammen, tag evt. gryden af varmen mens du gør det
  11. fortsæt indtil du får den konsistens på saucen som du ønsker, du kan evt. tilsætte lidt mælk for en mere cremet konsistens
  12. kom bollerne i saucen og varm retten igennem
  13. server løse ris til

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>