Sunderekost.dk
Blomkålssuppe med bacon og chili
Blomkålssuppe med bacon smager overraskende godt og slet ikke af kål, vi ved det jo godt, at blomkål godt kan være lidt fesen i lugten, suppe er jo fantastisk i denne kolde tid, og så mætter den godt. Det er lige som om at det kræver en anden slags kost her om vinteren, vi trænger til noget der varmer, og det gør supper jo. Med et drys purløg, smager det da lidt af sommer, og der kommer lidt bid i smagen. Jeg har brugt rapskimolie med chili, men almindelig rapsolie kan også bruges. Den er supernem og hurtig at lave og indeholder ikke så mange kalorier, hvis det er det du tænker på. Hele retten indeholder 876 kcal fordelt på 38 g protein, 83 g kulhydrat og 47 g fedt.
Du kan evt. serverer groft brød til.
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 4 mellem store kartofler
- 1 alm. løg
- 1 spsk. rapskim olie med chili
- 6 dl. kogende grønsagsbouillon, (2 terninger + tilsvarende vand)
- 1 dl. madlavningsfløde 7%
- 100 g bacon i tern
- 3 spsk. klippet purløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Del blomkålen i mindre stykker, inklusiv stokken, og skyld det under den kolde hane
- skræl kartoflerne og skær dem i tern
- hak løget
- sauter blomkål, kartofler og løg i olien i ca 5 min
- hæld den kogende bouillon på og bring det i kog
- lad det småsimre under låg i ca. 15 min
- rist imens bacon gyldent og sprød på en tør panden og læg det derefter på fedtsugende papir
- purer suppen med en stavblender og tilsæt fløden og varm den op
- smag til med salt og peber og server det ristet bacon og klippet purløg til
Nyeste kommentarer