Pasta med grønne asparges
Pasta med grønne asparges er en rigtig forårsret. Den er dejlig let samtidig med at den mætter. Pasta med grønne asparges er let og hurtig at lave. Du kan selvfølgelig købe en færdig Mornaysauce, så bliver det endnu lettere og hurtigere. Du vælger selv. En rigtig god og let frokostret.
Kalorieindholdet i en portion Pasta med grønne asparges ligger på 510 Kcal. fordelt på 24 g protein, 60,3 g kulhydrat, 18 g fedt og 4 g kostfibre. Velbekomme…
Find mere inspiration på https://sunderekost.dk
Vidste du at….
Asparges er en af de ældst dyrkede køkkenurter. Helt fra oldtiden har asparges været kendt i Ægypten og Romerriget og værdsat som en stor delikatesse.
Her i landet omtales aspargesplanten fra det sekstende århundrede – dog hovedsagelig kun som dyrket i herregårdshaverne.
Med konserves industriens opblomstring er den erhvervsmæssige avl af de hvide eller de såkaldt blegede asparges blevet mere udbredt. Det er også blevet almindeligt, at konsummarkedet får tilført friske asparges i større stil, og at der findes et aspargesbed i mange haver.
Når de hvide asparges her i landet har været de mest almindelige, skyldes det formentligt, at de er bedre egnede til henkogning. De har derfor været foretrukket af konservesindustrien.
De grønne asparges har imidlertid flere fordele frem for de hvide. De er væsentlig mere vitaminrige, de egner sig bedre til dybfrysning, og dyrkningen og tilberedningen er meget lettere og mindre arbejdskrævende. Man undgår det store arbejde med opsætning af bede og slipper for skrællearbejdet ved tilberedningen.
Ingredienser
- 1½ l vand
- ½ spsk. groft salt
- 200 g tørret pasta
- Mornaysauce
- 2 spsk. hvedemel
- 2,5 dl mælk
- 25 g smør
- 75 g revet ost
- lidt revet muskatnød
- salt
- Asparges
- ½ l vand
- 1 tsk groft salt
- 300 g grønne asparges, det nederste træge stykke knækkes af og de skylles og skæres i mindre stykker
- 75 g bacon i tern, ristes på en pande i eget fedt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- kog pastaen efter anvisningen på pakken
- rist baconen i eget fedt på en varm pande, drypper af på et stykke køkkenrulle
- kom vand tilsat salt i en gryde og lad det koge op og giv aspargesene et opkog, tag aspargesene på med en hulske og læg dem i koldt vand
- Sauce
- smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel og rør godt rundt
- tilsæt mælk lidt efter lidt mens der piskes, så saucen ikke får klumper
- når saucen er kogt op tilsættes revet ost, muskatnød og salt
- kom aspargesene i saucen
- serveres sammen med pasta og stegte bacontern
Nyeste kommentarer