Chokoladekage med blåbær sylt
Chokoladekage med blåbær sylt smage fantastisk. Det vil være en fordel for dig hvis du lige løber fremgangsmåden igennem inden du starter, for blåbær sylt og hvid creme kan med fordel laves dagen før den skal serveres. Den ser fancy ud og er faktisk nem at lave. Jeg har valgt at pynte den færdige kage med lidt chokoladesnirkler, men den kan også serveres med et drys kakaopulver. Vi ved godt at kager ikke er det sundeste vi kan putte i munden, men det er nu meget rart at få lidt sødt. Jeg kan dog stadig blive forbavset over hvor lidt der rent faktisk skal til, før hele ens kalorie ration er brugt op, hvis man er ufornuftig, men vi vælger selv, hvor meget vi spiser, og det er nu meget hyggeligt at kunne servere noget lækkert hjemmebag for sine gæster. Kalorieindholdet i et stykke Chokoladekage med blåbær sylt ligger på 379,6 Kcal. fordelt på 4,64 g protein, 37,3 g kulhydrat, 23,7 g fedt og 2,5 g kostfibre. Velbekomme…. Find mere inspiration her sunderekost.dk
Ingredienser
- Blåbær sylt
- 200 g blåbær
- 100 g sukker
- saften fra en ½ citron
- ½ vaniljestang
- Hvid creme
- ½ l piskefløde
- 4 blade husblas
- 150 g hvid chokolade
- Chokoladebund
- 175 g smør
- 1 dl vand
- 300 g sukker
- ½ vaniljestang
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 85 g kakao
- 1 tsk. bagepulver
- lidt olie til bageformen
Fremgangsmåde
- Blåbær sylt: vaniljestangen flækkes på den lange led, og vaniljekornene skrabes ud, blandes med lidt af sukkeret så kornene skilles ad
- vaniljesukker, vaniljestang, sukker, citronsaft og blåbær kommes i en gryde og småsimre uden låg i ca. 15 minutter og gryden tages af varmen
- fjern vaniljestangen og blend blåbærrene. Afkøles i køleskab i minimum 2 timer, gerne til dagen efter
- Hvid creme: husblas lægges i blød i koldt vand i minimum ½ time
- fløden varmes i en gryde til max 80′
- imens hakkes chokoladen og hældes i en skål, halvdelen af den varme fløde hældes over og der røres godt til chokoladen er smeltet og den er skinnende blank
- tilsæt resten af fløden og bland det godt sammen
- husblas drypper fri for væde og smeltes i den varme chokolade masse
- hæld den hvide creme gennem en sigte og stil den på køl i minimum 2 timer, gerne til dagen efter
- Chokoladebund: tænd ovnen på 175′
- smør og vand smeltes i en gryde
- vaniljestang flækkes på langs og kornene skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret så de bliver skilt ad
- vaniljesukker, sukker og æggene piskes til en æggesnaps
- hvedemel, kakao og bagepulver blandes sammen og sigtes op i den tykke æggesnaps, vend det forsigtigt rundt
- tilsæt smørblandingen i og vend det forsigtigt i dejen
- smør en springform 24 cm, med olie og fordel dejen heri
- bages i ca 35-40 minutter til den har sat sig og giver efter ved let tryk og køler af
- den kolde bund placeres på et fad
- den kolde hvide creme piskes let med en håndmikser
- den kolde blåbær sylt vendes i til massen er ensartet
- kom det hele i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt små bomber på chokoladebunden
- kagen kan evt.pyntes med chokolade snirkler eller drysses med lidt kakaopulver inden serveringen
Nyeste kommentarer