Steak på svampebund

Steak på svampebund

Steak på svampebund er en oplevelse og hvem kunne tro at denne enkle og simple ret kan smage så godt. Den er faktisk utrolig mættende uden at falde tungt i maven. Kødet skal marineres i minimum 2 timer i køleskabet, men kan dog marineres aftenen før og bare ligge og vente til dagen efter. Server din Steak på svampebund sammen med en enkelt håndfuld grøn salat, det er en super god kombination. Kalorieindholdet i en portion Steak på svampebund er 577 Kcal. fordelt på 38 g protein, 18 g kulhydrat og 38 g fedt. Velbekomme……..

HF1(+2): salat, svampe, porre

HF3: oksekød

Fedt: olivenolie, cremefine

Smagsgivere: brun farin, sojasauce, chiliflager, bouillon, peber, paprika

Ingredienser

  • 300 g steak
  • 2 spsk. brun farin
  • 4 spsk sojasauce
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk paprika
  • ½ tsk peber
  • 2 spsk. olie
  • 300 g portobellosvampe
  • 2 porre renset og skåret i skiver
  • 1 spsk olie
  • 2 dl cremefine 15%
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. bland brun farin sammen med sojasauce, tørret chili, peber, spidskommen og olie sammen i en froatpose til en marinade og læg kødet heri i mindst 2 timer
  2. rens svampene og svits dem i lidt olie
  3. efter 5 minutter tilsættes porrene og de svitses med i yderligere 5 minutter
  4. tilsæt fløde og bouillon og lad det småsimre i 10 minutter, smag til med salt og peber
  5. steg imens kødet på en varm pande, der hænger noget marinade på kødet og det er det den skal stege i
  6. steg den nogle minutter på begge sider
  7. tag den af panden og lad den hvile i 5 minutter
  8. skær kødet i skrå skiver og anret skiverne ovenpå svampeblandingen
  9. server en enkelt grøn salat til

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>