Spinattærte med kartofler og ost

Spinattærte med kartofler og ost

Spinattærte med kartofler og ost er en af mine børnebørns favoritter, og de hjælper gerne med i køkkenet, hvilket er super hyggeligt for os alle. Den smager fantastisk og børnebørnene synes det er sjovt at lave den sammen med farmor. Der skal altid lidt ekstra til, da de har det med at småspise mens vi blander det hele, og det viser jo bare at de kan lide de ingredienser de står med. Det er i det hele taget en rigtig god ide at indrage børnene i madlavningen, de bliver meget mere beviste om hvad de putter i munden og får samtidig en større forståelse af hvor tingene kommer fra, hvordan det ser ud, hvordan det smager osv… Spinattærte med kartofler er super nem at lave og tager ikke lang tid at tilberede. Du kan jo for at spare tid lave tærtedejen dagen før og så tage den ud af køleskabet ½ time før du skal bruge den, bare et lille tip. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i en portion Spinattærte med kartofler og ost er 612 Kcal. fordelt på 28 g protein, 61 g kulhydrat og 28 g fedt.

Ingredienser

  • Tærtebund
  • 60 g smør
  • 150 g mel, fuldkorn
  • ½ tsk. salt
  • ½ dl. vand
  • Fyld
  • 500 g kogte kartofler i skiver
  • 2 store løg
  • 400 g frisk skyllet spinat
  • 1 spsk. oliven olie
  • 5 æg
  • 2 dl. mælk
  • 1 spsk. frisk timian
  • salt og peber
  • 100 g revet cheddar ost

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 200′
  2. bland ingredienserne til tærtebunden sammen
  3. kom lidt mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle, så den passer til tærteformen, ca. 24 cm
  4. bag tærtebunden i 10 min og tag den ud af ovnen
  5. kom olie på en stegepande og steg løgene ved middel varme i ca. 2 min
  6. tilsæt den skyllede spinat og lad den stege med i ca. 1 min under omrøring
  7. pisk æg og mælk sammen og bland det sammen med spinaten, krydr med salt, peber og timian og bland det godt sammen
  8. fordel kartoffelskiverne på tærtebunden og hæld æggemassen over
  9. drys den revet ost over
  10. bages i en forvarmet ovn i 20 – 30 min ved 200′ til den er gylden

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>