Salat med glaskål

Salat med glaskål

Kender du glasskål? Salat med glaskål? Glaskål kan tilberedes lækkert og indbydende, og den sprøde konsistens er en ren lækkerbisken med saftigt indhold, rig på fibre og næringsstoffer og let at tilberede. Og så smager glaskål rigtig godt. Glaskål kaldes også for knudekål, og den har en mild, og sødlig kålsmag. Jeg er vild med den. Om sommeren kan du anvende glaskål som den er, bare skyl den og skær den i stænger og spis den som en lækker snack. Du kan også rive den frisk i salater, eller marinere fintskårne skiver i olie, citron, honning og krydderurter og tilsætte det til salater. Det smager fantastisk.
Du kan også lave ovnbagte fritter af glaskål,  vender dem lige i ekstra jomfruolivenolie og giver dem nogle krydderier, derefter en tur i ovnen. Glaskål egner sig også godt til råkostsalater, wokretter og i friske salater. Du kan stuve, sylte og rive glaskål og servere den til fisk, fjerkræ, vildt og kød.
Glaskål kan virkelig anbefales, den er  fyldt med fibre, sprød og saftig og så er den er let at anvende. Så spring ud i det, køb glaskål næste gang du ser dem på grøntorvet eller hos grønthandleren. Lige lidt info, Glaskål kaldes også for knudekål. Kalorieindholdet i en portion Salat med glaskål ca. 300 g, ligger på 348 Kcal. fordelt på 9,5 g protein, 10,3 g kulhydrat, 28 g fedt og 10,3 g kostfibre. Velbekomme…..

Ingredienser

  • 4 store glaskål
  • 2 håndfulde skyllet rucola
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 1 potte brøndkarse
  • 100 g ristede hakkede mandler
  • dressing
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • lidt honning
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. skræl glaskålen og skær den i stænger
  2. bland ingredienserne sammen til dressingen og smag den til med salt og peber, det kan måske være at du skal justerer den med mere syre eller honning
  3. vend glaskålen heri
  4. bland derefter den skyllede rucola og spinat i og pynt af med brøndkarse og de ristede mandler

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>