Ristede græskarkerner
Så er det tid for græskar og hvorfor ikke lige lave en portion Ristede græskarkerner. De smager fantastisk som tilbehør til græskarsuppe, som topping til din salat eller bare som en snack. Selv om græskar oftest anvendes som en grønsag i mange hjem, er det rent faktisk en frugt, eller rettere et bær og er derved verdens største bær. Alle græskar kan spises, undtaget er dog pyntegræskar der som navnet antyder, kun er til pynt. Græskar anvendes i brød, kager, gryderetter, svitsede, syltede eller bagte. Det er snart tid til Halloween og vi skal til at skære forskellige hoveder ud i græskarene, så i stedet for at kasserer kerner og kød fra græskarene, så lav Ristede græskarkerner med din favorit krydderi og du har en fantastisk snack som du kan sidde og små hapse i senere i aften hvis du altså kan vente. De er simple at lave og de er bare for lækre, og af kødet kan du lave den lækreste cremede suppe ud af. På denne måde får du tre ting ud af dit græskarhoved, suppe, ristede græskarkerner og pynt til foran hoveddøren, det er da virkelig god økonomi for husholdnings budgettet ikk.
Kalorieindholdet i 100 g Ristede græskarkerner er 623 Kcal. fordelt på 24 g protein, 8,6 g kulhydrat og 59 g fedt. God fornøjelse……
Ingredienser
- græskarkerner fra to græskarhoveder
- 1 tsk. Himmalaya salt fra kværn
- 2 spsk. rapsolie
- 1 knivspids stødt chili
- ½ tsk. paprika evt. røget
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 175′
- Fjern kernerne fra græskarret og hæld dem i en skål
- tilsæt olie og krydderier og bland det godt rundt
- held kernerne ud på en bageplade med bagepapir, kværn himmalaya salt over og rist dem i ovnen i ca. 15 – 20 minutter, hold lige øje med dem da der kan være forskel på ovne
- skal afkøles inden de hældes i en lufttæt beholder
Nyeste kommentarer