Sunderekost.dk
Ris ala mande med kirsebærsauce
Ris ala mande med kirsebærsauce, er da kun noget man får juleaften, eller er det ? Jeg serverer det gerne som en dessert hele året rundt, da jeg synes det smager fantastisk godt, og man behøver jo ikke at spise risengrød først, for at få det. Den er super nem at lave og kan sagtens holde sig i køleskabet i nogle dage. Du bestemmer selv om du vil have varm eller kold kirsebærsauce til, jeg foretrækker den kold.
Energifordeling: Fedt 53% Kulhydrat 38% Protein 9%
Ingredienser
- 1 L mælk
- 3 dl grødris
- 2 spsk sukker
- 1 spsk vaniliesukker
- ½ l piskefløde, ca
- kirsebærsauce
- 1 håndfuld smuttede hakkede mandler
Fremgangsmåde
- bring mælk og grødris i kog under omrøring
- læg låg på og sæt gryden i sengen pakket ind i et håndklæde eller lign. og læg dynen over. Hvis du skulle være den heldige ejer at en høkasse, så er det selvfølgelig den du bruger. Lad det stå i et par timer, til risene har suget al mælken til sig
- stil det i køleskabet til afkøling
- pisk fløden sammen med sukker og vaniliesukker til en stiv masse
- bland det sammen med de kolde grødris og tilsæt de hakkede mandler
- stil koldt til senere brug
- serveres sammen med kirsebærsauce, varm eller kold.
Nyeste kommentarer