Rabarber trifli
Dato on juni 8, 2016 by Lone Kragh Johansen in Desserter
Rabarber trifli kan man næsten ikke undgå her i denne tid hvor rabarberne myldre frem og det smager altså bare af dansk sommer. Jeg er vild med Rabarber trifli, det er ren nostalgi som har en tendens til at komme lidt i glemmebogen, hvilket jeg synes er synd, derfor får du lige denne opskrift på en super nem Rabarber trifli som alle kan lave. Jeg har så mange rabarber i min have at jeg er nød til at forærer nogle væk også, desuden bruger jeg også bladene til at lave fliser af i beton. Så det hele bliver brugt her hos mig. Kog evt. rabarberne dagen før. Kalorieindholdet i en portion Rabarber trifli er 263 Kcal. fordelt på 2,4 g protein, 49,4 g kulhydrat og 5,3 g fedt. Velbekomme….
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 250 g rørsukker
- 2 spsk. vaniljesukker
- ½ dl. vand
- 1 spsk. maizena
- 3 spsk. vand
- 1 brev kagecreme
- ½ l mælk
- 1 pose makroner
- 1/4 l creme fine piske 19%
Fremgangsmåde
- rens rabarberne og skær dem i skiver ca. 1 cm
- kom dem i en gryde sammen med rørsukker, vaniljesukker og vand
- bring dem i kog og skru ned og lad dem småsimre under låg i ca. 10 min
- bland maizena og vand sammen
- tag gryden af blusset og hæld jævningen i under omrøring, må ikke blive for tyk
- giv det et opkog og lad det køle af inden brug
- pisk kagecreme pulveret sammen med mælken og stil den koldt til den skal bruges
- når det hele er kølet af fyldes det i glas lag vis, knust makron, rabarber og vaniljecreme, slut af med rabarber
- pisk fløden, må godt være lidt lind
- pynt med flødeskum og server denne skønne dessert
Nyeste kommentarer