Rabarber is

Rabarber is

Her får du lige opskriften på verdens nemmeste Rabarber is. Dette er en opskrift for os der ikke har investeret i en ismaskine. Denne Rabarber is kan du lave flere dage i forvejen, så den er klar til brug når dagen kommer.

Der er ikke så meget Hokus Pokus i den. Du vælger simpelthen bare din favorit vanilje is. Koger noget Rabarber, sukker og vaniljesukker sammen, til alt væde er væk, lader det køle af og blander det forsigtigt sammen. Vupti så har du den skønneste Rabarber is der passer perfekt til enhver lejlighed.

Du kan selvfølgelig også komme andre ting i. Prøv f.eks. at blande vaniljeisen med chokoladeknapper, marcipan skåret i små tern og rør så kirsebærsaucen i til sidst, med eller uden bær. Så har du en skøn smagfuld is.

Du kan også blande fint hakket frosne jordbær i og blande den forsigtigt sammen med en god smeltet og afkølet mørk chokolade. Så har du en skøn Jordbær stracciatella. Mulighederne er mange, forsøg dig frem til din egen signatur is…. Der er mange muligheder for at peppe en kedelig is op til nye højder uden at det går hen og bliver for kringlet.

Server den evt. i en vaffel, dyppet i chokolade og pyntet med krymmel.

Kalorieindholdet i 100 g Rabarber is ligger på 203 Kcal. fordelt på 2,1 g protein, 28 g kulhydrat, 8,9 g fedt og 0,78 g kostfibre. Velbekomme….

Server denne skønne Rabarber is sammen med vafler dyppet i chokolade eller til en gang skønne glutenfri pandekager  Skønne Glutenfri pandekager

Ingredienser

  • 1 liter vaniljeis efter eget valg
  • 300 g rabarber, frisk eller frossen
  • 180 g rørsukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • evt. lidt rød frugtfarve de er måske lidt farveløse
  • Evt. vafler dyppet i chokolade

Fremgangsmåde

  1. skyl og skær rabarberne i mindre stykker, hvis du bruger dem fra frost, går du bare direkte til step 2
  2. kom dem i en gryde sammen med sukker og vanilje og lad det stå og trække til væden trækker ud af rabarberne
  3. varm det op og lad det småsimre til det meste af væsken er væk, tilsæt evt. lidt rød frugtfarve
  4. hvis du synes dine rabarber er for syrlige så tilsæt lidt mere sukker, bare husk at de bliver blandet med vaniljeisen senere
  5. lad massen køle helt af
  6. tag isen ud af fryseren og lad den stå på bordet i ca. 20 minutter
  7. hæld isen i en skål og rør den sammen, hældes i en anden bøtte og rabarberne blandes i med en gaffel så der kommer et fint mønster af twirls
  8. sættes tilbage i fryseren til den skal serveres

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>