Sunderekost.dk
Paella med kylling og rejer
Paella med kylling og rejer smager fantastisk af sydlige himmelstrøg. Den findes i mange varianter, men den mest rigtige får man nu nok i Spanien, da det jo er en af deres nationalretter, og hvem er bedre til at lave paella end en spanier. Denne udgave er nu ikke så ringe, det er den jeg foretrækker, da jeg ikke er til alle de skaldyr, der normalt kommes i retten.
1 portion af retten indeholder ca. 680 kcal.
Energifordeling: Fedt 18% Kulhydrat 54% Protein 28 %
Ingredienser
- 1 spsk. oliven olie
- 1 fed hvidløg, små tern
- 1 lille rød chili, uden korn og i små tern
- 500 g kyllinge bryst, i strimler
- 200 g rejer, optøet
- 4 dl ris, gerne brune
- 7 dl hønsebouillon
- 2 røde peberfrugter, i strimler, man kan tage en rød og grøn, hvis man foretrækker dette
- 150 g ærter, frosne
- evt. 1 lille dåse muslinger, evt. friske muslinger, kan dog helt undlades
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Varm olien i en dyb pande og svits hvidløg og chili, det må ikke tage farve
- tilsæt kyllingen og svits kødet
- tilsæt ris og bouillon og lad det småsimre i ca. 20 min, tilsæt evt. mere bouillon
- tilsæt rejer, muslinger, frosne ærter og peberfrugterne og varm retten godt igennem
- smag til med salt og peber
Nyeste kommentarer