Ingefærkage

Ingefærkage

Her får du lige opskriften på Ingefærkage, som min svigerdatter har fået fra sin far. Jeg er næsten sikker på at den stammer fra hans barndom, så hvert år til jul tager hun lige en tur ned af memory lane, når hun bager disse smagfulde Ingefærkage. Dejligt med gode minder.

Jeg er vild med de små banditter og de kan faktisk godt spises året rundt, det er bare som om at december er bagetid for hele familien. Hvert år i december plejer vi her i familien at samles om at bage diverse småkager, og julehygge med dejlig varm gløgg, æbleskiver, spiller spil og spise en masse smagsprøver, men i år er det anderledes. I år bager vi sammen, dog hver for sig. Det er en underlig tid vi lever i lige nu og her, alt er bare så anderledes i år, men det skal jo ikke afholde os fra at julehygge med bagning og så bytte småkager når vi ses.

Denne størrelse passer perfekt til en mundfuld, de er ca. dobbelt så store som pebernødder. Jeg har ikke prøvet at lave dem i en glutenfri version, så jeg må begrænse mit indtag eller tage generne. Hvis du er blevet inspireret af min salgstale, synes jeg du skulle springe ud i det. De er super nemme at lave og smager fantastisk. Kalorieindholdet i 100 g Ingefærkage ligger på 390 Kcal. fordelt på 4,3 g protein, 70 g kulhydrat, 9,6 g fedt og 1,8 g kostfibre. God fornøjelse…..

Find mere inspiration på https://sunderekost.dk

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 250 g lys sirup
  • 250 g brun farin
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 2 tsk. potaske som røres ud i 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. mel og smør smuldres sammen
  2. bland resten af ingredienserne i dejen og æltes godt sammen
  3. dejen rulles i stænger som er  ca. 3 cm i diameter og hviler i 1 time
  4. tænd ovnen på 160′ alm. ovn
  5. skæres i 2 cm stykker som trilles til kugler
  6. bages i 15-20 minutter midt i ovnen
  7. de afkølede Ingefærkager opbevares i en luft tæt beholder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>