Gullash
Gullash er en rigtig vinter ret og vi elsker da denne gamle simreret ikk. Prøv den i en anderledes udgave, nemlig med rødbeder, den smager skønt og får en dyb rød farve når den er færdig. Simreretter tager lidt længere tid en normalt, men de bliver altså også så meget bedre, men der er jo ikke noget i vejen for at lave rette dagen før, når man alligevel er i køkkenet. Smagen er dybere og kødet bliver sindsygt mørt, når det får lov til at småsimre i længere tid. I love it. Kalorieindholdet i en portion Gullash er 398,5 Kcal. fordelt på 27,25 g protein, 36,7 g kulhydrat og 14 g fedt. velbekomme…..
HF 1(+2): gulerødder, løg, rødbede, sød kartoffel og porre
HF 3: Gullash kød
HF 4: kartofler, hvedemel
Fedtstof: smør + madlavningsfløde 4%, olie
Smagsgivere: salt, peber, laurbærblade, kulør
Ingredienser
- 400 g Gullash kød
- 1 løg i tern
- 200 g rødbeder skrællet og i tern
- 300 g gulerod i skiver
- 3 – 4 laurbærblade
- salt+peber
- madlavningsfløde 4%
- lidt hvedemel og vand til jævning
- lidt kulør
- Mos af
- 4 søde kartofler + 3 almindelige kartofler, skær dem i mindre stykker, det mindsker kogetiden
- 1 håndfuld porre i skiver, gerne fra frost
- salt+peber
- 2 spsk. smør
Fremgangsmåde
- kom olie i en gryde og svits kødet her i
- kom løgene ved og lad det svitse med i nogle minutter
- tilsæt gulerødder og rødbeder
- tilsæt vand, bouillon og laurbærblade
- lad det småsimre i 1 times tid
- kom fløden ved og jævn saucen, kom lidt kulør ved
- kog kartoflerne som du plejer og kom porrene ved de sidste 10 minutter
- hæld vandet fra og tilsæt smør og pisk til mos
- smag til med salt
Nyeste kommentarer