Grønkålschips

Grønkålschips

Grønkålschips !! Jo den er god nok, de smager bare skønt og er slet ikke besværgelige at lave. De er selvfølgelig anderledes end almindelige chips men det er jo ikke så tosset, for vi vil jo gerne have noget der er anderledes, sundere og mere fedtfattigt. Grønkålschips er et super godt alternativ til de almindelige chips, når du har lyst til noget saltet og sprødt. Grønkål er noget af det sundeste du kan spise, det indeholder kun 49 Kcal. pr. 100 g og er bl.a spækket med Vitamin A, jern Vitamin B6, magnesium og calcium. 50 g Grønkål om dagen dækker dit daglige for K-vitamin, C-vitamin og ca 25% af dit A-vitamin. Fedtindholdet er på under 1 g, og så er den fiberrig, så der er alt mulig grund til at spise grønkål. Grønkål er i sæson lige nu og kan købes for billige penge og så er de samtidig dekorative. Grønkål spises oftest tilberedt men den kan altså også spises rå. Prøv at snitte den fint og bland den i dine salater, eller på et stykke rugbrød med hytteost med marinerede cherrytomater på toppen, smager skønt. Kalorieindholdet i 100 g Grønkålschips er 124 Kcal. fordelt på 4,2 g protein, 3,8 g kulhydrat og 9,2 g fedt. God fornøjelse…..

Ingredienser

  • 300 g grønkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. krydderier efter eget valg, salt, peber, chili, paprika, barbecue…..

Fremgangsmåde

  1. rib kålen og smid stilkene ud
  2. skyld kålen i koldt vand og tør dem i et viskestykke eller i en salatslynge
  3. gnid kålen med olie og krydderier og bred den ud på en bageplade med bagepapir
  4. bages i en varmluftsovn i ca 55 minutter ved 100′
  5. server dem straks eller opbevar chipsene i en tæt beholder, så de ikke bliver til pulver, da de er meget skrøbelige

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>