Grønkål med æble og chili
Grønkål med æble og chili smager fortrinligt til fjerkræ, kød eller fisk. Den er super nem at lave og festlig ser den ud. Jeg valgte at servere andebryst til og der passede den perfekt til. Hvis du spiser denne Grønkål med æble og chili alene vil jeg foreslå at du evt. rister lidt bacon og drysser ud over, passer perfekt og giver en lækker smag. Velbekomme……
Grønkål er en bladkål, der ikke danner hoveder. Det er de store, krusede, grønne blade, der spises. Det er en vintergrøntsag som får en sødere og mere aromatisk smag, hvis den har været udsat for frost. Grønkål har en stærk kålsmag og er især rig på A- og C-vitamin, mineraler samt kostfibre.
Kalorieindholdet i en portion Grønkål med æble og chili er 174,5 Kcal. fordelt på 10,5 g protein, 34,5 g kulhydrat og 1,5 g fedt
Ingredienser
- 400 g frisk grønkål
- 2 æbler
- 3 spsk. appelsinsaft
- 1 spsk. soja
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. olivenolie
- 1 frisk rød chili
- havsalt og peber
Fremgangsmåde
- sæt en gryde vand over med 1 spsk. havsalt
- skyl og rib grønkålen
- del æblet i kvarte og fjern kernehuset
- skær æblet i tynde både
- når vandet koger kommes grønkålen i, i et ½ min og vandet hældes fra. Læg grønkålen på et rent viskestykke for at dryppe af
- snit kålen fint når den er kølet lidt af
- pres saften fra appelsinen og pisk den sammen med soja, honning og olie
- smag den til med chili, salt og peber og hæld den over kålen
- vend æblebådene i salaten
Nyeste kommentarer