Gratinerede bønner
Gratinerede bønner er et godt bud på tilbehør til den gode gamle danske hakkebøf. Har dog valgt at pifte den lidt op med ristet bacon i tern, smager fantastisk med den sprøde salte smag fra baconen og det bløde fra bønnerne og toppet med en gang parmesan så er den bare perfekt, enkel men smagfuld. Friske, kogte bønner kan spises som tilbehør til kødretter, i supper, i gryderetter og i salater eller anvendes i bønne retter. Bønner kan også marineres. Visse bønnearter indeholder blandt andet lektiner, der kan give anledning til forgiftninger. Lektinerne kan ødelægges ved kogning af de friske bønner i 5-10 min. Bønner er meget nærings rige og indeholder både A, C og K-vitamin samt mineralerne Kalcium, Pantotensyre, Thiamin, Jern og Riboflavin.
Kalorieindholdet i en portion Gratinerede bønner er 271 Kcal fordelt på 20 g protein, 12,5 g kulhydrat og 17 g fedt
Ingredienser
- 400 g grønne bønner
- 100 g bacon i tern
- 50 g revet parmesan
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 200′
- rist baconen på en varm pande
- kog bønnerne i saltet vand til de er næsten møre
- lad dem dryppe godt af
- kom bønnerne i et ovnfast fad og fordel den revet parmesan over
- stilles i ovnen til osten har taget farve 4 – 6 min
- drys de ristede bacon tern over og server
Nyeste kommentarer