Glutenfri knækbrød
Her får du lige opskriften på de skønneste Glutenfri knækbrød, fyldt med masser af kerner. De er simple at lave og smager fantastisk. Spis knækbrød til morgenmad med en god ost og marmelade, tag dem med på farten til når den lille sult melder sig eller spis dem som de er med en god dip af f.eks. ærter og hvidløg.
Godt råd: For at få det optimale ud af hørfrø, kan du med fordel støde dem i en morter, eller blende dem kort i et krydderikværn. Kroppen kan nemlig nogle gange have lidt svært ved at nedbryde den fiberrige ydre skal. Du kan bruge hørfrø til et utal af ting, men de mest brugte anvendelsesmetoder er nok: smoothies (her er hørfrø olien også god), pandekager, brød og som topping på din morgenmad.
Skulle der være nogle af kernerne du ikke bryder dig om, så erstat dem med din egen favorit.
Glutenfri knækbrød er mere porøse end knækbrød bagt med hvedemel.
Kalorieindholdet i 50 g Glutenfri knækbrød ligger på 191,5 Kcal. fordelt på 4,8 g protein, 14 g kulhydrat, 12,5 g fedt og 2,3 g kostfibre. Velbekomme…..
Find mere inspiration på https://sunderekost.dk
Ingredienser
- 1 dl. græskarkerner
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. glutenfri havregryn
- 2 dl. majsmel
- 1½ dl. fuldkornsrismel
- 1 tsk. fint salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 dl. mild olivenolie
- 2 dl. vand
- 1 tsk. flagesalt eller blå birkes som drys, kan undlades
Fremgangsmåde
- tænd ovnen på 180′ varmluft
- bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- tilsæt olie og vand og rør det godt sammen
- hvis dejen er for tør, så tilsæt lidt mere olie, dejen skal have konsistens som almindelig dej
- del dejen i to og rul den ud mellem to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse
- kommes på en bageplade og skæres med en kniv eller pizzaskærer ud i passende stykker
- bages i ca. 15-20 minutter til de er let gyldne
- køles af på en bagerist og opbevares i en tæt beholder
Nyeste kommentarer