Femkornsbolle
Findes der noget skønnere end hjemmebagte boller, ikke hos mig, disse små skønne fyldige Femkornsbolle smager fantastisk og ligger godt i maven. Mine børnebørn er vilde med dem og de bliver også serveret som morgenboller eller til madpakken sammen med en skøn salat. De er simple at lave og skal bages i 12 – 15 minutter afhængig af din ovn, de må gerne få lidt farve. Denne blanding kan med fordel også tilsættes noget revet gulerod eller squash, der skal så bare justeres lidt på melet da grønsagerne indeholder væske. Femkornsbollerne kan fryses når de er kølet af, og så er det jo nemt at tage de boller ud som man skal bruge. På den måde undgår man at de bliver tørre og kedelige. Kalorieindholdet i en Femkornsbolle er 180 Kcal. fordelt på 5 g protein, 30 g kulhydrat og 3,6 g fedt. Velbekomme……
Ingredienser
- 50 g gær
- 7 dl vand
- 2 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 3 dl femkornsblanding, du kan med fordel lægge kernerne i blød dagen inden du skal bruge dem
- 2 dl. havregryn
- 40 g olivenolie
- 3 dl quinoa mel, giver lidt ekstra protein til bollerne
- 14 dl hvedemel
Fremgangsmåde
- opløs gæren i vandet sammen med salt og sukker
- tilsæt femkornsblandingen og lad det trække i 10 minutter
- tilsæt havregryn og quinoa mel og bland det godt sammen
- tilsæt olie og rør godt sammen
- kom til sidst hvedemel i, dejen skal være lidt klistret
- stil dejen til hævning et lunt sted i en ½ time
- form 28 små boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir
- tænd ovnen på 180′
- skal efterhæve i minimum 30 minutter gerne mere
- bages i en forvarmet ovn i 12 – 15 minutter ved 180′ varmluft
Nyeste kommentarer