Dumle kage

Dumle kage

Her får du lige opskriften på en super skøn Glutenfri Dumle kage, der har en perfekt saftig konsistens og smag. Det geniale ved denne vidunderlige kage er at den skal laves dagen før den skal spises, så den rigtig kan nå at sætte sig, og på dagen hvor den skal spises, pynter du den bare lige som du har lyst til. Du kan pynte med friske jordbær hvis du foretrækker det i stedet for hindbær. Mulighederne er mange og sådan er det også med vores smagsløg. Det hele handler om at man får tilfredsstillet alle smagssanser i en mundfuld. Der skal helst være lidt sødt, lidt syrligt, lidt saltede og lidt bittert. Alt dette får du i denne Dumle kage.

Kalorieindholdet i en stykke Dumle kage, hvis den deles i 10 stykker, ligger på 429 Kcal. fordelt på 4,3 g protein, 44,4 g kulhydrat, 25,7 g fedt og 2,5 g kostfibre. God fornøjelse…..

Find flere glutenfri opskrifter på https://sunderekost.dk

Ingredienser

 

  • Dumle skum
  • 2½ dl piskefløde
  • 170 g Dumle karameller
  • 1 knivspids salt
  • Chokoladekage
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 160 g rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 125 g glutenfri mel, jeg har brugt den grønne fra Finax
  • 25 g kakaopulver
  • 1/4 tsk. salt
  • PYNT
  • 70 g Dumle karameller
  • 100 g friske hindbær
  • 1 tsk. frysetørret hindbær

Fremgangsmåde

  1. Dette gøres dagen før
  2. Hæld piskefløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet
  3. kom Dumle karamellerne i og skru ned for varmen og smelt karamellerne i den varme fløde under omrøring. Tilsæt en knivspids salt
  4. Hæld fløden i en skål og dæk skålen med film. Stilles i køleskabet natten over
  5. tænd ovnen på 175′ og læg bagepapir i bunden af springformen ca. 20 cm
  6. smelt smørret i en gryde og lad det køle af
  7. pisk æg, vaniljesukker og sukker luftigt i en skål med en elpisker
  8. rør glutenfri mel, kakao og salt i æggemassen
  9. tilsæt smørret og rør dejen til en homogen masse
  10. fordel dejen i springformen og bag den i ca. 18 – 20  minutter
  11. kagen skal stadig være lidt ubagt i midten, så pas på du ikke bager den for meget
  12. kagen køler af på en bagerist inden den sættes i køleskabet natten over, kagen vil falde sammen i denne proces og det er meningen
  13. Dagen efter
  14. Dumle fløden piskes til en luftig skum med en elpisker
  15. skummet hældes i en sprøjtepose med en stjernetyl og skummet sprøjtes ud på kagen
  16. halver nogle af Dumle karamellerne og pynt kagen med hele og halve karameller, friske og frysetørrede hindbær, inden serveringen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*

 
 
 
 
>