Citronfromage
Citronfromage har alle vist stiftet bekendskab med, nogen hader den andre elsker den. Jeg kan nu godt li den, den tager mig tilbage til barndommens mere festlige indslag hvor der var gæster til middag og man også fik dessert, som blandt andet kunne være Citronfromage. Den har en skøn syrlighed og er perfekt efter en lidt tung middag. Jeg skal indrømme at jeg aldrig har lavet Citronfromage, bare det at lave en dessert hvor der er husblas i, har gjort at jeg er gået langt uden om og fundet på noget andet. Men den er faktisk super nem at lave og samtidig en let og hurtig dessert, hvis man altså lige trækker tiden fra hvor den skal stå på køl. Hvis du har mod på at lave denne skønne retro dessert, er det bare at komme igang, der er intet svært i det. Hvis du foretrækker en federe udgave kan du bruge almindelig piskefløde 38% jeg har dog valgt at bruge cremefine piske 19 % hvilket gør at hver portion bliver 104 Kcal. lettere, det er da værd at overveje, så kan man da spise den med en lidt bedre samvittighed ikk’ Velbekomme…… Kalorieindholdet i en portion Citronfromage er 293 Kcal. fordelt på 8 g protein, 29,5 g kulhydrat og 16 g fedt.
Ingredienser
- 3 hele pasteuriserede æg
- 100 g rørsukker
- saften fra en stor citron
- revet skal fra 1 citron
- 1/4 cremefine piske 19%
- 4 blade husblas
Fremgangsmåde
- kom husblas i koldt vand i 10 min
- Pisk æg og sukker sammen til den er luftig
- kom lidt vand i en gryde og lad det koge op
- pisk cremefine piske stiv
- kom den bløde husblas, citronsaft og skal i en skål og kom den over et vandbad indtil husblassen er opløst
- kom blandingen forsigtig i æggesnapsen og vend det sammen
- bland det pisket skum i og vend det godt rundt
- hæld citronfromagen i 4 glas eller en stor skål og sæt det koldt i mindst 2 timer
Nyeste kommentarer