Blomkålsalat

Blomkålsalat

Fik denne skønne Blomkålsalat her den anden dag og den måtte jeg bare dele med dig. Spis den som den er med noget skinke til og du har et perfekt og let måltid. Skøn og anderledes Blomkålsalat som er et perfekt tilbehør til din hakkebøf, frikadeller eller hvad du nu måtte have lyst til at serverer den til. Den er ikke svær at lave du skal bare holde øje med blomkålen når den er i ovnen da der er forskel på ovne, nogen varmer mere end andre. Den smager super skønt og jeg synes det er en fantastisk måde at serverer denne skønne grønsag på, så det ikke altid er den samme dampede blomkåls ting vi får som tilbehør. Dressingen er skøn til denne Blomkålsalat, og du kan sagtens bruge den til andre grønsager eller til grøn salat. Prøv den næste gang du har lyst til noget der er lidt anderledes. Kalorieindholdet i en portion Blomkålsalat er 351,5 Kcal. fordelt på 13,5 g protein, 9,25 g kulhydrat og 28 g fedt. Velbekomme…..

Ingredienser

  • 2 mellemstore blomkål
  • olivenolie til pensling
  • SENNEPSDRESSING
  • 2 dl. cremefraiche 5%
  • 100 g flødeost naturel
  • 2 spsk grovkornet sennep
  • saft fra ½ citron
  • salt og peber
  • 100 g ristede mandler som topping, groft hakket
  • karse som pynt

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 180′
  2. fjern bladene fra blomkålen
  3. læg dem på en bageplade med bagepapir, med stokken ned ad, og pensl dem med olie
  4. drys salt over og bag dem i ovnen i ca 35 – 40 minutter, de må gerne få lidt farve men hold øje med dem
  5. lad blomkålen køle af mens du blander alle ingredienserne til dressingen, smag til med citronsaft, salt og peber
  6. bræk blomkålen fra hinanden og læg dem på et fad med rucola i bunden
  7. fordel dressingen over, og drys til sidst de ristede mandler over

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>