Blomkåls frikadelle
Blomkåls frikadelle er en let og lækker lille vegetarret. Smager fantastisk til trods for at de ikke indeholder kød og man tager altså ikke skade af at få en kødløs dag engang imellem. Brug Blomkåls frikadelle i børnenes madpakker, med på tur som en lille hapser eller som tilbehør til en god blandet salat, jeg er sikker på at de bliver et hit på middagsbordet. Blomkål er en grønsag der er i familie med hvidkål. Blomkål indeholder ikke mange kalorier i sig selv kun 24 Kcal. pr. 100 g fordelt på 1,9 g protein, 5 g kulhydrat og 0,3 g fedt. Desuden indeholder blomkål også Vitamin B6, magnesium og kostfibre. Derfor er der god grund til at spise meget mere blomkål end vi gør i dag. Velbekomme…..
Kalorieindholdet i en Blomkåls frikadelle er 114 Kcal. fordelt på 4,3 g protein, 10 g kulhydrat og 6,5 g fedt.
Ingredients
- 1 blomkål
- 120 g hvedemel
- 3 spsk. frisk hakket persille
- 1 – 2 fed hvidløg knust
- 1 løg i små tern
- 4 æg
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. gurkemeje
- 1½ tsk. salt
- 1 tsk. peber
- olie til stegning
- DRESSING
- 300 g græsk yoghurt
- 4 spsk. frisk hakket persille
- salt
Directions
- bland ingredienserne til dressingen og stil den på køl til dellerne er færdige
- blomkål deles i mindre buketter og blancheres i saltet vand nogle min, der må gerne være lidt bid i
- bland mel, persille, hvidløg, løg og krydderier sammen med æg og pisk det sammen til en homogen masse
- blomkålen drænes for vand og tilsættes massen mens den stadig er varm
- kom olie på en varm pande og form med en ske til frikadeller og friter dejen heri
- steges ca. 3 – 4 min på hver side til de er gyldne
Nyeste kommentarer