Æblekage
Dato on september 4, 2015 by Lone Kragh Johansen in Desserter
Æblekage kender alle og har sikkert spist den utallige gange. Denne Æblekage er anderledes da der også er rabarber i. Rabarber tilføjer syren som nogle gange kan mangle i de æbler man kan købe, da de er ret søde i det. Rabarber i Æblekage smager fantastisk og man får hurtigt lyst til en portion mere. Jeg synes det er skønt at jeg stadig kan trække rabarber i haven og bruge dem i mange desserter. Du kan stadig købe rabarber i forretningerne, hvis du ikke har den mulighed.
Kalorieindholdet i en portion Æblekage er 176 Kcal. fordelt på 1,3 g protein, 32 g kulhydrat og 5,2 g fedt
Ingredienser
- 10 æbler
- 4 store stilke rabarber
- 1 vaniljestang
- 80 g sukker
- 1 dl. vand
- PYNT
- makroner
- 1 fl. Creme fine piske 15%
Fremgangsmåde
- skræl æblerne og skær dem i tern, hæld vand på så de er dækker så de ikke bliver brune
- rens og skær rabarber i skiver ca. 1½ cm
- hæld vandet fra æblerne og kom det hele i en gryde sammen med 1 dl. vand
- flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland det med sukkeret og kom det ved æblerne, brug også stangen
- bring det i kog og lad det småsimre i 15 min under forsigtig omrøring, hvis du synes den er for syrlig så tilsæt lidt mere sukker
- kom æblerne i en flad beholder og sæt det til afkøling
- pisk creme fine og saml æblekagen ved skiftevis at komme knuste makroner og æbler i en skål
- top med flødeskummen og server
Nyeste kommentarer