Æblekage

Æblekage

Æblekage kender alle og har sikkert spist den utallige gange. Denne Æblekage er anderledes da der også er rabarber i. Rabarber tilføjer syren som nogle gange kan mangle i de æbler man kan købe, da de er ret søde i det. Rabarber i Æblekage smager fantastisk og man får hurtigt lyst til en portion mere. Jeg synes det er skønt at jeg stadig kan trække rabarber i haven og bruge dem i mange desserter. Du kan stadig købe rabarber i forretningerne, hvis du ikke har den mulighed.

Kalorieindholdet i en portion Æblekage er 176 Kcal. fordelt på 1,3 g protein, 32 g kulhydrat og 5,2 g fedt

Ingredienser

  • 10 æbler
  • 4 store stilke rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 80 g sukker
  • 1 dl. vand
  • PYNT
  • makroner
  • 1 fl. Creme fine piske 15%

Fremgangsmåde

  1. skræl æblerne og skær dem i tern, hæld vand på så de er dækker så de ikke bliver brune
  2. rens og skær rabarber i skiver ca. 1½ cm
  3. hæld vandet fra æblerne og kom det hele i en gryde sammen med 1 dl. vand
  4. flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, bland det med sukkeret og kom det ved æblerne, brug også stangen
  5. bring det i kog og lad det småsimre i 15 min under forsigtig omrøring, hvis du synes den er for syrlig så tilsæt lidt mere sukker
  6. kom æblerne i en flad beholder og sæt det til afkøling
  7. pisk creme fine og saml æblekagen ved skiftevis at komme knuste makroner og æbler i en skål
  8. top med flødeskummen og server

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>