Appelsin chokolade dessert
Appelsin chokolade dessert er en skøn dessert som består af appelsin fromage sammen med en chokolademousse. Jeg synes det er en super skøn kombination, der passer perfekt sammen, chokolade sammen med orange smag. Whats not to like. Den kan spises hele året rundt og pynten kan varieres som du lyster. Jeg har valgt at pynte med flødeskum og brændte mandler, da det passer fantastisk godt sammen med chokolade moussen afsluttende med flotte hindbær, som også passer perfekt sammen med moussen. Jeg elsker fromager og mousser, og de kan varieres i forskellige retninger. Det er den rene retro dessert som fortjener at komme frem i lyset. Fyld din dessert i nogle glas som er lidt høje, så er der plads til at lege med serveringen. Jeg laver altid mine fromager eller mousser dagen før de skal bruges, det er bare så meget nemmere. Det eneste der så lige mangler på dine Appelsin chokolade dessert, er pynten der skal på lige inden serveringen. Der er mange kalorier i en dessert, men den er også ret stor. Du kan med fordel lave 16 mindre eller halvere opskriften, hvis du synes. Min mening er at en desset kan aldrig blive for stor 🙂
Kalorieindholdet i en portion Appelsin chokolade dessert ligger på 605 Kcal. fordelt på 10,6 g protein, 42,3 g kulhydrat, 44,5 g og 0,2 g kostfibre. Velbekomme….
Du kan selv lave dine brændte mandler, følg linket her Brændte mandler
Når vi nu er ved retro desserter, så kig lige på denne skønne Sveske trifli den er altså også en dessert der fortjener at komme frem i lyset.
Ingredienser
- Appelsinfromage
- fint revet appelsin skal fra 2 Øko appelsiner
- saften fra 3 appelsiner
- 5 blade husblas
- 4 pasteuriserede helæg
- 125 g flormelis
- 2,5 dl piskefløde
- Chokolade mousse
- 200 g mørk chokolade
- 4 pasteuriseret æggeblommer
- 4 pasteuriserede æggehvider
- 50 g flormelis
- 4 dl piskefløde
- pynt
- ca. 2 dl piskefløde, der piskes til pynt
- f.eks. brændte mandler, jordbær og citronmelisse
Fremgangsmåde
- Appelsinfromagen
- læg husblas i blød i rigeligt koldt vand
- riv skallen af de 2 Øko appelsiner fint, uden at få det hvid med
- pres saften af 3 appelsiner
- kom 4 helæg i en røreskål sammen med flormelis og pisk det hvidt og luftigt
- pisk derefter piskefløden til skum, der skal være blød dog uden at løbe
- kom et par spsk. appelsinsaft i en gryde, tilsæt den bløde husblas og varm det forsigtigt op til husblassen er smeltet. Lad den køle af inden du blander den sammen med resten af saften og skallen
- tilsæt saften til de piskede æg og rør godt rundt
- vend til sidst flødeskummet i, til en ensartet masse
- lad gerne massen stå på køl i 20 minutter inden den fyldes i glas, rør i den jævnligt
- find de glas frem som desserten skal være i og fordel fromagen i 8 glas
- stilles på køl i 1 time, fromagen skal være stivnet inden du kommer moussen i samme glas
- Chokolade mousse
- smelt chokoladen over et vandbad
- pisk æggehviderne stive i en skål
- pisk æggeblommer sammen med sukker, hvidt og luftigt i en anden skål
- pisk fløden til skum i en 3. skål
- når chokoladen er smeltet og kølet af piskes den sammen med æggeblommerne
- bland derefter hviderne sammen med æggemassen
- vend derefter forsigtigt flødeskummet i æggemassen
- fordel moussen i de glas du har fyldt med appelsinfromage
- stille på køl i mindst 2 timer
- pyntes efter behag og nydes i godt selskab
Nyeste kommentarer