Æblekage med marcipan

Æblekage med marcipan

Æblekage med marcipan smager fantastisk af efterår. Der er så mange sorter at vælge imellem når efteråret byder på den danske høst af æbler. Vælg din egen favorit til denne skønne Æblekage med marcipan. Server evt. vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum til. Kan også spises som den er, smager skønt af efterårets kommen. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i et stykke Æblekage med marcipan er 402 Kcal. fordelt på 7 g protein, 45 g kulhydrat og 21,8 g fedt

Ingredienser

  • 180 g hvedemel
  • 100 g rørsukker
  • 100 smør
  • 1 æg
  • FYLD
  • 50 g smør
  • 100 g marcipan
  • 30 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 4 groft revet æbler
  • 20 g Hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde

  1. bland mel og sukker sammen og riv eller smuldr smørret i
  2. tilsæt æg og saml dejen hurtigt
  3. del dejen i to og tryk den ene del ud i en springform
  4. stil formen koldt i 20 min
  5. bland fyldet ved at rive marcipanen fint og smelt smørret i en gryde
  6. bland marcipan, sukker, æg og citronsaft i og lad blandingen småsimre under omrøring til den er jævn
  7. skræl æblerne og riv dem groft
  8. læg de revet æbler i bunden af tærtefadet og hæld marcipanmassen over
  9. rul resten af dejen ud så den passer som låg til tærten, eller læg den som tremmer oven på tærten
  10. drys med hakkede mandler
  11. bages i en forvarmet ovn i 45 min ved 185′

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>