Tzatziki

Tzatziki

Tzatziki kender de fleste, især hvis man har været en tur i det græske. Der får man det som starter sammen med brød og så sidder man der og dypper brødet i denne skønne yoghurt creme med masser af hvidløg og det er selvfølgelig en klar fordel hvis alle spiser det. Når jeg er i det græske er der altid Tzatziki på bordet, jeg synes det smager skønt og det hører sig til når man er der. Den er simpel at lave og kan holde sig i køleskabet i nogle dage. Så lav en stor portion når du nu er i gang, for den passer fantastisk godt til grillemad, burgere, hjemmelavet Hot dog, som dressing til den blandede salat og selvfølgelig som dyppelse til brød. Hvis du kan li hvidløg så giv den bare gas. Kalorieindholdet i 100 g Tzatziki er 27 Kcal. fordelt på 2,4 g protein, 2,6 g kulhydrat og 0,5 g fedt. Velbekomme…..

Ingredienser

  • 200 g græsk yoghurt 2%
  • 2 agurker
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg, presset
  • lidt citronsaft
  • evt. lidt fint klippet purløg

Fremgangsmåde

  1. riv agurkerne på den grove side af rivejernet
  2. drys med salt og lad dem stå ½ time
  3. bland yoghurt sammen med presset hvidløg, salt og peber og smag den til med citronsaft, stil den koldt
  4. pres alt væden fra agurkerne, brug evt et viskestykke, læg agurken i midten og saml viskestykket op omkring klumpen og vrid klumpen rundt til væden begynder at komme ud, pres så meget ud af som muligt
  5. bland den drænet agurk sammen med dressingen og stil den koldt til den skal bruges

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>