Sunderekost.dk

Sunderekost.dk

Stegt torsk med sennepssauce og selleri æblesalat

Stegt torsk med sennepssauce og selleri æblesalat, smager pragtfuldt, torsk er lidt dyr, men man kan med fordel skifte den ud med f.eks. sejfilét. Jeg synes fisk er en pragtfuld spise, især fordi den ikke falder så tungt i maven, som kød har en tendens til, og så spiser vi ikke nok fisk i forvejen. 1 portion af retten indeholder 470 kcal fordelt på 30 g protein, 7 g fedt og 77 g kulhydrat.

Ingredienser

  • 400 g torskefilét, eller sejfilét, krydr med salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk salt
  • peber
  • 1 kg kartofler
  • salaten
  • 450 g selleri, revet
  • 250 g æble, i tern
  • 2 spsk. fint revet peberrod
  • 1 dl. yoghurt 0,1%
  • 1-2 spsk honning
  • saucen
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. eddike
  • 1 løg
  • 2 dl. minimælk
  • 2 dl. vand
  • 2 spsk. maizena + lidt vand til jævning
  • 4 spsk. grovkornet sennep
  • 2 spsk. hakket persille til kartoflerne

Fremgangsmåde

  1. kog kartofler til de er færdige
  2. bland selleri, æble, yoghurt, honning og peberrod sammen og stil det koldt til det skal bruges
  3. kom 1 spsk. olie i en gryde og sauter løget
  4. hæld eddiken ved og lad det koge op
  5. kom mælk, vand og grovkornet sennep ved og lad det koge op
  6. jævn saucen med maizena blandet med lidt vand og lad det lige koge op, smag til med salt og peber
  7. kom 1 spsk. olie på panden og steg fisken på begge sider,til den er færdig, dog uden at den tager farve
  8. drys med finthakket persille over kartoflerne, inden serveringen

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>