Spinat tærte med feta

Spinat tærte med feta

Spinat tærte med feta smager fantastisk, den er sprød og cremet og så ligger den godt i maven. Sammen med en lille lækker salat har du et perfekt og nemt måltid. Jeg har valgt den nemme udgave med hensyn til tærtebund, jeg har brugt en plade butterdej, så kan det vist ikke blive nemmere. Jeg har desuden brugt en lille tærtefor ca. 22 x 5 cm så den er rimelig dyb. Kalorieindholdet i en portion Spinat tærte med feta ligger på  475 Kcal fordelt på 28,3 protein, 26,3 kulhydrat, 27,3 fedt og 5,3 kostfibre. Velbekomme….

HF1+2= salat, spinat, tomater

HF3= æg, yoghurt

HF4= butterdej

Fedt: feta

Smagsgivere: salt, peber

Ingredienser

  • 1 lille butterdejs plade optøet
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 10 cherrytomater
  • 150 g feta i tern
  • 6 æg
  • 6 spsk. græsk yoghurt
  • salt og peber
  • blandet salat som tilbehør

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 180′
  2. rul butterdejen så den passer til en lille tærteform ca. 22 cm i diameter, smør formen med lidt olie
  3. varm spinaten på en pande, så den lige klasker sammen
  4. pisk æggene sammen med yoghurt, salt og peber
  5. fordel det hele i tærteformen, feta, spinat og æggemassen og pynt af med halve tomater
  6. bages i ovnen i ca 25-30 minutter ved 180′, æggemassen skal være fast
  7. serveres sammen med en blandet salat

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>