Spidskålsalat med chorizo
Spidskålsalat med chorizo smager skønt, blød, sprød, salt og cremet, fuld af kostfibre og den kan spises alene evt. med lidt brød til. Den er faktisk simpel at lave og fantastiske farver som ligefrem skriger “spis mig” Spidskål findes i to farver, en lys grøn og en lilla. Man kan vist ikke sige at den grønne er den mest almindelige mere for man kan altid få begge farver og jeg elsker at blande de to sammen, synes den lilla gør sig fantastisk i salater. Der er en minimal forskel på de to slags kål, den lilla indeholder 3 Kcal mere end den grønne pr. 100 g. Du kan faktisk også bruge denne Spidskålsalat i en burger, eller som tilbehør til stegt eller grillet kød, den smager skønt uanset hvad. Kalorieindholdet i en portion (320 g ) Spidskålsalat med chorizo er 447 Kcal fordelt på 19,8 g protein, 15 g kulhydrat og 33 g fedt. Højt fedtindhold ja, men det er jo heller ikke en salat man spiser daglig vel…. Spis evt lidt brød til hvis du spiser den alene. Velbekomme…..
Ingredienser
- 1 lilla spidskål
- ½ grøn spidskål
- 200 g chorizo i tern
- 300 g grønne ærter fra frost
- 200 g mild blåskimmel ost, det kan være Le Bleu, Gorgonzola, Rondele Bleu eller ligende
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- salt og peber
- 1 tsk agavesirup
Fremgangsmåde
- tø de frosne ærter
- skær pølsen i små tern og rist dem af på en varm pande, læg dem på et stykke køkkenrulle når de er færdige
- snit spidskålen fint og bland de to farver sammen
- bland olie, eddike og sirup sammen og smag til med salt og peber og hæld dressingen over spidskålen og bland det godt sammen, du vil opleve at den lilla spidskål skifter farve
- bland de optøet ærter i
- anret det hele på et fad og fordel chorizoen og blue cheese over inden serveringen
Nyeste kommentarer