Spidskål med ananas

Spidskål med ananas

Spidskål med ananas er en super lækker salat med masser af saft, og farverne alene gør at man bliver lidt lalleglad, en virkelig fryd for øjnene og maven. Den er sprød og saftig og passer som tilbehør til alt slags kød. Ananas kan spises frisk eller tilberedes. Børn elsker at få en skive ananas med i madpakken – eller på pizzaen. Bland ananas i din frugtsalat for det eksotiske pift. Brug ananasstykker i varme krydrede retter med f.eks. kokosmælk og karry for både sødme og syrlighed. Det kan være lidt besværligt at skrælle en ananas. Den enkleste metode er at skære frugten i skiver og derefter skære skrællen af skiverne med en skarp kniv. Indeholder A-, C- og B-vitaminer samt mineraler, bl.a. kalium, jern, fosfor, kalcium og magnesium. Hvis du synes, du bliver lidt ru på tænderne af at spise ananas, skyldes det oxalsyre, som også findes i rabarber. Ananas indeholder enzymer, som kan bruges til at mørne kød med.

Velbekomme….

Kalorieindholdet i en portion Spidskål med ananas er 102 Kcal. fordelt på 4,3 g protein, 21,3 g kulhydrat og 0,9 g fedt

Ingredienser

  • ½ spidskål
  • 1/4 ananas i tern
  • ½ granatæble kerner
  • purløg

Fremgangsmåde

  1. snit spidskålen i fine strimler
  2. befri ananasen for skræl, del den i kvarte, skær stokken væk og skær den i tern
  3. kom spidskål og ananas i et fad
  4. befri granatæblet for kerner og drys rundhåndet ud over salaten
  5. top med fint klippet purløg og server

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>