Rødkålssalat med solbær
Rødkålssalat med solbær har en fantastisk flot farve og som du kan se på billedet er den er virkelig mørk. Den smager fantastisk til et stykke vild eller hvad du nu har lyst til. Den er frisk i smagen og giver lige et lille spark af syrlighed fra solbæerne. Jeg har også kommet ananas i men de forsvandt og fik farve fra solbærsaften, men de er der altså. Du kan jo så lære af min fejl ved at drysse dine ananastern over salaten sammen med solbærene og granatæblekernerne. Så vil man nemlig hurtig spotte ananasen. Rødkålssalat med solbær er super saftig og sprød og med de let dryssede granatæblekerner giver den blikfang på ethvert middags bord. Prøv noget nyt en dag og server denne skønne lilla salat. Kalorieindholdet i en portion Rødkålssalat med solbær (ca. 200 g) er 207 Kcal. fordelt på 4,25 g protein, 37,5 g kulhydrat og 2,75 g fedt. Velbekomme…..
Ingredienser
- 1 lille rødkål fint snittet ca. 600 g
- ½ frisk ananas skåret i små tern
- 1 ps. frosne solbær ca. 250 g
- 75 g rørsukker
- 1 ½ dl. vand
- 1 spsk. rødvinseddike
- 1 tsk. jomfruolivenolie
- 1 granatæble, kernerne befries fra skallen
- 2 håndfulde skyllet rucola
Fremgangsmåde
- kom de frosne solbær i en gryde sammen med vand og sukker og lad det småsimre i 15 minutter uden at røre i det
- tag solbæerne op og lad siruppen koge videre, skal reduceres til det halve
- lad det hele køle af
- kom den fint snittet rødkål og de skåret ananas i en stor beholder og bland siruppen sammen med eddiken og olie og bland det godt rundt i kålen, du vil opdage at kålen skifter farve og kan nemt se om du har fordelt det godt nok
- kom de skyllede rucola blade på et fad og fordel kålen ovenpå
- drys de kogtesolbær over sammen med granatæblekernerne
Nyeste kommentarer