Rødbede pandekager

Rødbede pandekager

Rødbede pandekager er lavet af rødbede og gulerødder. De smager fantastisk og er ret farvestrålende. De kan fyldes med laks og krydderurtecreme, salat og tun, svampe ala creme eller ost. Variationerne er mange. Brug dem som almindelige madpandekager og kom dit favorit fyld i. Prøv disse rødbede pandekager næste gang du skal lave fyldte pandekager, jeg er sikker på at de vil blive et hit på middagsbordet og farvestrålende er de bestemt. Jeg har smurt den med lidt Philadelphia med krydderurter og kommet lidt grøn og laks i, klappet dem sammen og skåret over, smager fantastisk. En god måde at få lidt ekstra af de grove grøntsager sneget ind i kosten. Rødbede og gulerod høre til de grove grøntsager og giver derfor mæthed i længere tid

Kalorieindholdet i denne portion rødbede pandekager er 125 Kcal fordelt på 6 g protein, 19,7 g kulhydrat og 2,8 g fedt

Ingredienser

  • 300 g gulerødder
  • 300 g rødbeder
  • 2 æg
  • ½ dl madlavningsfløde
  • 1 spsk. sirup
  • 2 spsk. sweet chilisauce
  • 2 tsk. spidskommen
  • salt
  • 1 – 2 dl hvedemel eller kikærtemel
  • 1 tsk bagepulver
  • lidt olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker, bag dem møre i ovnen, hvis du har nogen fra dagen før er det perfekt.
  2. kom de afkølede rodfrugter i en blender sammen med æg og madlavningsfløde
  3. bland resten af ingredienserne i og blend det godt sammen, dejen skal have samme konsistens som til almindelige pandekager som til pandekager
  4. bag dem på en slip let pande, må gerne være lidt tykke
  5. server dem med det fyld du ønsker og evt en god blandet salat

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>