Purløgsblomst, et dekorativt alternativt til purløg

Purløgsblomsten kan bruges som et drys på lige fod som purløg. De smager skønt af purløg, uden at have den stærke smag af purløg. Samtidig ser det ret så dekorativt ud med den flotte lilla/hvide farve.  Brug dem på en kartoffelmad, æggemad, tomatmad, i en salat eller hvad du nu har lyst til, det er kun fantasien der sætter grænser.

Purløg

Purløg er en 30 – 40 cm høj urt, med ca. 2 mm tykke hule blade, og den dyrkes som krydderurt her i Danmark. Bladene er slanke og grønne. Det er som reglen selve purløget man bruger, men blomsten er også delikat.

Purløg kan sås fra frø i marts–april. Planterne vokser hurtigt til, og man kan høste af den sidst på sommeren, det er dog en god ide at lade nogle af planter stå, som så kan få lov til at etablere sig, med henblik på forsyning de følgende år. Man kan også købe en bakke som udplantningsplanter og plante dem ud i maj måned.

Purløg kan gro de fleste steder og gerne et lidt lunt og skyggefuldt sted i lidt god jord. Den kan også dyrkes i krukker og i altankasser, men de skal være anbragt, så der er lidt læ og halvskygge, og de skal passes godt med vand.

Blomstringen sker i juni – juli hvor man ser de violette kugler for enden af skudene, der efter nogle dage springer ud, og derved giver de kugleformede blomster hoveder, som haveejere kender, blomsten består af rigtig mange små blomster. De kan plukkes og derved bruges på det man normalt ville bruge alm. purløg på.

Det formodes at arten oprindelig stammer fra Sibirien og Canada

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>