Sunderekost.dk
Oksegryde med kanel ris
Oksegryde med kanel ris er en dejlig krydret vinterret, som smager orientalsk og har en pragtfuld smag. Kom gerne andre grønsager i f.eks. små broccoli buketter, revet persillerod, eller hvad du nu foretrækker.
Vidste du at det er videnskabeligt bevist at en ½ teske fuld kanel om dagen, sænker blodsukker niveauet markant, og kan derfor være godt for diabetikere, det har også ry for at være godt mod forkølelse og betændelse. Det skal dog være den rigtige kanel, den indeholder næsten ikke noget af giftstoffet kumarin og den kommer fra Sri Lanka
Kalorieindholdet i en portion Oksegryde med kanel ris er 484 Kcal. fordelt på 29 g protein, 72,6 g kulhydrat og 9,8 g fedt. Velbekomme…..
Ingredienser
Risblandingen
- 1 stort løg
- 4 dl. ris, gerne brune
- 8 dl. vand
- 1 tsk. sorte peberkorn
- 1 kanelstang
- 1 spsk. olie
- Gryderetten
- 2 store løg
- 2 store peberfrugter
- 50 g revet ingefær
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. tamarind
- 3 spsk. kogende vand
- 1 spsk. oliven olie
- 500 g oksekød, i tern, magert 3-7%
- 1 oksebouillon terning
- ½ l vand
- 2 store gulerødder, revet groft
- 200 g ærter, frost
- 200 g majs, dåse
- salt
- peber
Fremgangsmåde
- Start med risene
- hak løget og steg det gyldent i olien
- kom derefter kanel og de hele peberkorn i
- kom risene i og hæld 8 dl. vand ved
- kog dem efter anvisningen på pakken
- Gryderetten
- hak løgene og skær peberfrugterne i strimler
- riv ingefær og pres hvidløget
- bland tamarind massen med 3 spsk. kogende vand
- varm olien i en gryde og steg løgene og ingefær
- steg derefter kødet til det har en gylden overflade, men det må ikke være gennemstegt
- kom peberfrugterne og revet gulerod i og tilsæt tamarind massen lidt ad gangen
- kom vandet og bouillon terningen i og lad det små simre i ca. 15 min.
- lad det simre uden låg i ca 10 min
- kom til sidst majs og ærter i og varm retten godt igennem og smag til med salt
Nyeste kommentarer