Morgengrød med knas
Mangler du et alternativ til hurtig morgenmad, så er der lige en opskrift til dig her. Når den først er blandet, er den lige til at spise, og den kan holde sig 3 – 4 dage i køleskabet, nemt ikk. Denne Morgengrød med knas er så velsmagende, nem og simpel at lave, så der er bestemt ingen undskyldning for ikke at lave den. Du laver den dagen før da havregrynene skal trække natten over i hyldeblomst saft, og mindst et par timer, før du blander resten af ingredienserne i. Jeg er simpelthen vild med den og jeg har den altid stående i mit køleskab, så kan jeg altid lige tage en portion når den lille sult melder sig, og om morgenen er den noget af det nemmeste. Opskriften er på 4 portioner, men hvis familien bliver lige så vild med den som jeg er, kan du sagtens gange den op og ha den stående i køleskabet i 2 – 3 dage, den bliver bare bedre af det. Jeg undlader dog at blande mandlerne i, da jeg godt kan li at der er lidt knas i grøden. Prøv den af, mine børnebørn er total vilde med den. Du kan også bruge æblejuice eller rabarbersaft. Kalorieindholdet i en portion Morgengrød er 334,4 Kcal. fordelt på 7,6 g protein, 53,4 g kulhydrat og 9,2 g fedt. God fornøjelse……
Ingredientser
- 4 dl havregryn grovvalsede
- 3,5 dl hyldeblomst saft
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 4 spsk Soltørrede tranebær
- 2 spsk let ristede solsikkekerner
- 2 spsk let ristede græskarkerner
- evt. ristede hakkede mandler som drys
Fremgangsmåde
- bland havregryn og hyldeblomst saft sammen og lad det trække nogle timer
- bland derefter græsk yoghurt, kerner og tranebær i og hæld blandingen i et sylteglas og stil glasset i køleskabet
- du har nu en færdig og super lækker grød lige til at gå til, blandingen kan holde 3 dage i køleskabet
- kom evt et drys ristede hakkede mandler på toppen når du serverer grøden
Nyeste kommentarer