Mandel top

Mandel top

Mandel top er en lille lækker mundfuld af lækre mandler og chokolade, lige noget til kaffen eller en kop varm kakao. Mandel top er lidt krydrede og smager fantastisk, de er perfekte nu når julen nærmer sig, men ikke et must. De smager godt hele året rundt. De er nemme og hurtige at lave og jeg er sikker på at de ryger som varmt brød. Mandler er en fantastisk kilde til de sunde fedstoffer og mandlers sundhedsfremmende effekter for f.eks. kolesteroltal, hjerte/kar sygdomme, blodsukker og krops vægt har været velkendte og anerkendte i rigtig mange år. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i en Mandel top er 108 Kcal. fordelt på 3,1 g protein, 9,7 g kulhydrat og 6,3 g fedt.

Ingredienser

  • 230 g fint hakket mandler
  • 1 knivspids stødt nellike
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 75 g rørsukker
  • 1 æg
  • 100 g chokolade

Fremgangsmåde

  1. tænd ovnen på 175′
  2. pisk æg og sukker til en æggesnaps
  3. tilsæt de fint hakket mandler og krydderier og rør det godt sammen, den skal være fast i det
  4. sættes som små toppe på en bageplade med bagepapir, ca. 4 cm imellem. Top dem godt op da de falder i varmen.
  5. bages i ca. 15 min ved 175′
  6. når kagerne er afkølet smeltes chokoladen i et vandbad og kagerne dyppes i
  7. sættes på et stykke bagepapir til de er tørre
  8. opbevares i en tætsluttet beholder

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>