Laksehaps

Laksehaps

Hvis du kan li røget laks skulle du prøve denne lille Laksehaps, som  er en super lækker lille forret, sprød, røget og saftig. En virkelig lækker og nem forret som hurtig kan bikses sammen så du kan bruge tiden på noget andet. Laks indeholder Omega 3 som især findes i de fede fiskearter, hvor laks hører under og disse fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker, og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Usundt fedt fra kød og mejeriprodukter kan øge risikoen for livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdom og diabetes. Hvorimod det sunde fedt, der findes i planteolier og fisk, menes at kunne nedsætte risikoen for blodprop i hjertet. Desuden indeholder laks og andre fede fisk D-vitamin, som er vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og fosfor i dine knogler og muskler. Sundhedsstyrelsen anbefaler Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser fisk og fiskeprodukter frem for fiskeolie-tilskud. Fisken indeholder både de sunde omega-3 fedtsyrer, vigtige vitaminer og mineraler som D-vitamin, jod og selen.Velbekomme…….

Kalorieindholdet i en Laksehaps er 118 Kcal. fordelt på 12,7 g protein, 2,1 g kulhydrat og 6,5 g fedt

Ingredienser

  • 400 g røget laks
  • 4 spsk. skyr 0,2%
  • ½ skrællet agurk uden kerner i små tern
  • 1 fed knust hvidløg
  • 4 spsk. ristet pinjekerner
  • 1 bakke blåbær
  • 8 hjerteblade
  • purløg til pynt

Fremgangsmåde

  1. bland skyr sammen med agurk og hvidløg, stil det koldt til senere
  2. skær laksen i tern
  3. skyl salat og blåbærene og lad dem dryppe af på noget køkkenrulle
  4. fordel laks, tzatziki, blåbær og pinjekerner på salatbladene
  5. pynt med fint klippet purløg og pinjekerner
  6. Velbekomme

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>