Kylling i junglekål

Kylling i junglekål

Kylling i junglekål med gurkemeje er en rigtig lækker efterårs ret. Farven alene er meget indbydende som du selv kan se og den er sprød, cremet og lækker. Mine børnebørn er vilde med Kylling i junglekål og de er gerne med når vi laver denne ret. De er jægerne der har fanget kyllingen dybt inde i junglen 🙂 Junglekål forbliver sprød og saftig selv om den bliver varmebehandlet, jeg er vild med den. Jeg har valgt at bruge stødt gurkemeje, men du kan sagtens bruge frisk i stedet for, du skal bare være opmærksom på at den farver ekstrem meget. Gurkemeje har i århundrede været brugt i traditionel medicin i Asien, og ny forskning har bekræftet at gurkemeje faktisk har medicinske virkninger. Det er især gurkemeje stoffet Curcumin, som giver karry den gule farve der menes at være effektivt i behandlingen af sygdomme. Curcumin er en antioxidant der kan bekæmpe frie radikaler, og stoffets anti inflammatoriske virkning har i adskillige undersøgelser vist effekt på såvel kræft som gigt lignende lidelser. Så når du f.eks. laver retter med karry, eller vil have lidt farve på dine hvide ris, tilsætter du bare 1 – 2 tsk. gurkemeje. Det giver en rigtig flot farve og så har du fået en ekstra booster til kroppen. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i denne Kylling i junglekål er 461 Kcal. fordelt på 27 g protein, 24,6 g kulhydrat og 30 g fedt.

Ingredienser

  • 2 kyllinge brystfilet i strimler
  • 1 stort løg i tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. jomfru olivenolie
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. karry
  • havsalt
  • peber
  • ½ hønsebouillon terning
  • 2 dl. vand
  • 500 g junglekål, spidskål eller hvidkål, skåret i fine strimler
  • 1 ds. kokosmælk
  • 100 g grønne ærter
  • 1 håndfuld grønt til pynt, ærteskud, persille, rucola eller hvad du nu selv synes

Fremgangsmåde

  1. kom olie i en gryde og tilsæt karry og lad det lige brænde lidt af for at fremhæve smagen af karry
  2. kom løg og hvidløg ved og svits dem under omrøring
  3. kom kylling, gurkemeje og revet ingefær ved og brun kyllinge strimlerne på alle sider
  4. tilsæt vand og hønsebouillon og lad det småsimre i 10 min.
  5. tilsæt kålen og lad den simre med i nogle min. under omrøring, til den er faldet sammen
  6. tilsæt kokosmælk og ærter og varm retten igennem, smag til med salt og peber
  7. drys med grønt og server

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>