Kødboller i tomat

Kødboller i tomat

Kødboller i tomat smager så godt at selv børnebørnene er vilde med denne ret. Den er vildt mættende så alle kan være med på denne ret. Kødboller i tomatsauce har mange elementer, men den er det hele værd, vi vil jo gerne have at maden smager af noget også ikk. Et lille tip til at gøre madlavningen nemmere, forbered alle de ingredienser du skal bruge til retten, så er det lige til at gå til og du glemmer ikke noget undervejs. Retten er helt i sensestil og beregning er nedenfor.  Kalorieindholdet i en portion Kødboller i tomatsauce ligger på 514 Kcal. fordelt på 47,6 g protein, 38,6 g kulhydrat og 17,3 g fedt. Velbekomme….

HF 1(+2) løg, tomat, gulerod, squash

HF 3: svine og kalvekød, æg

HF 4: rasp, spaghetti

Fedt: olivenolie, parmesan

Smagsgivere: oregano, salt, peber, paprika, persille, hvidløg,purløg

Ingredienser

  • Til tomatsaucen
  • 2 store fed hvidløg, finthakket
  • 1 løg, skåret i tern
  • ½ frisk chili skåret i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. paprika
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 squash i små tern
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • lidt olie til stegning
  • Til kødbollerne
  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 2 æg
  • 1 revet gulerod
  • 2 spsk. rasp
  • 1 håndfuld persille hakket
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk. peber
  • lidt olie til stegning
  • 85 g rå spaghetti som tilbehør
  • 100 g revet parmesan til topping
  • evt lidt purløg på toppen

Fremgangsmåde

  1. svits alle ingredienserne til tomatsaucen i en gryde, undtagen de hakkede tomater som kommes i til sidst, smag til med salt og peber og varm saucen godt igennem
  2. mens det svitser blandes kødet sammen med alle ingredienserne
  3. formes til 30 små boller og steges i lidt olie på en varm pande, ryst jævnligt panden så kødbollerne får farve på alle siderne
  4. kog pastaen efter anvisning på pakken
  5. anrettes på tallerkner når kødbollerne er færdige, med revet parmesan og lidt grønt

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>