Solbærmarmelade
Solbærmarmelade……..Findes der noget skønnere end at lave sin egen Solbærmarmelade. Skønt at kunne gå ud i haven og plukke disse små sorte skønheder og forvandle dem til en lækker morgenmads tilbehør eller til en gang nybagte pandekager. Det der tager længst tid er at plukke og rense dem, men de smage altså skønt.
Solbær kan bruges til meget andet end marmelade.
Af bærrene kan du for eksempel lave cassis eller en morgendrik fuld af energi. Bærrene er også flotte og smagfulde i en grøn salat. De tørrede solbærblade kan du bruge i te. Friske Solbær kan købes i supermarkedet fra omkring sidst i Juli måned. Velbekomme……
Kalorieindholdet i 100 g Solbærmarmelade er 296 Kcal. fordelt på 0,5 g protein, 71 g kulhydrat og 0,5 g fedt
Ingredienser
- 500 g renset og skyllet solbær, ribbes fra stilken
- ½ l vand
- 1 kg syltesukker
Fremgangsmåde
- kom de skyllede solbær i en gryde sammen med vandet og lad det koge i 15 min ved jævn varme
- skum det af jævnligt, tag en spiseske og fjern det skum der kommer frem mens det koger
- tilsæt syltesukker og lad det koge i yderligere 5 – 6 min
- tag gryden af varmen og fjern det sidste skum
- hæld den afkølede marmelade i rene skoldede glas og luk dem tæt
- opbevares på køl
Nyeste kommentarer