Kød i mørke

Kød i mørke

Kød i mørke er en fantastisk nem ret at lave. Smagen er meget cremet, på grund af osten, og den ligger godt i maven. Mosen er rodfrugter og smager fantastisk på denne måde, og man må godt bryde traditionerne engang imellem. Man behøver ikke altid at serverer ris eller pasta til. Farven på mosen afhænger af hvor mange gulerødder du vælger at bruge.  Jeg har valgt at portions anrette min Kød i mørke, men den kan bestemt også laves i et større fad uden problemer. Velbekomme…..

Kalorieindholdet i 1 portion Kød i mørke er 515 Kcal. fordelt på 36 g protein, 25 g kulhydrat og 31 g fedt.

 

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 2 løg i strimler
  • 2 fed hvidløg fint hakket
  • 2 spsk. chili olie
  • 1 ds. hakket tomater med chili
  • 2 spsk. soltørrede tomater i tern i olie
  • 1 spsk. rød pesto
  • ½ bæger Philadelphia
  • salt og peber
  • MOS
  • 500 g blandede rodfrugter af f.eks. gulerødder, persillerod, kartofler, søde kartofler, pastinak, selleri
  • 40 g smør

Fremgangsmåde

  1. skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker
  2. kom dem i en gryde med vand og salt og kog dem møre under låg
  3. tænd ovnen på 175′
  4. kom olien i en gryde og svits hvidløg og løg heri
  5. tilsæt kødet og lad det svitse med
  6. tilsæt 1 ds. hakkede tomater og varm det hele igennem
  7. kom Philadelphia i og rør godt rundt
  8. smag til med salt og peber
  9. hæld kødsaucen i et ovnfastfad
  10. hæld vandet fra rodfrugterne når de er færdige og tilsæt smør
  11. pisk det til mos og smag evt. til med salt, kom mosen oven på kødsaucen
  12. stil det i ovnen og bag til kartoffelmosen har fået en gylden farve, ca 15 min
  13. server evt. en grøn salat til

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

 
 
 
 
>