Sunderekost.dk
Kålbiks med oksekød
Kålbiks med oksekød er så fuld af smag, navnlig på grund af de mange forskellige krydderier der er i den, den er sprød, lækker og smager bare fantastisk. Den er super nem og hurtig at lave, 30 min er ikke meget tid at bruge på denne ret, den mætter godt, og så koster den ikke mange penge at lave. Billige råvarer og det er jo noget vi kan li. Kål koster ikke mange kroner. Du kan selv vælge om det skal være spidskål eller hvidkål, jeg foretrækker spidskål, da den er mere mild i smagen, men det er jo en smagssag. Kalorieindholdet i denne portion kålbiks med oksekød er lav ca. 1200 Kcal. fordelt på 95 g protein, 49 g kulhydrat og 43 g fedt.
Ingredienser
- 1 lille spidskål, i mundrette tern
- 300 g hakket oksekød 3 – 6%
- 100 g bacon
- 1 løg, i strimler
- 2 gulerødder, groft revet
- 1 spsk. rød karry pasta
- 1 tsk. ingefær pasta
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. hvidløgs pasta
- 3 spsk. sojasauce
- 1 spsk paprika
- 1/4 oksebouillon terning
- lidt vand
- evt. salt og peber
Fremgangsmåde
- rist bacon af i en gryde
- kom det hakkede oksekød og løg ved
- tilsæt karrypasta, ingefær, hvidløg, spidskommen og paprika og lad det svitse videre, til kødet har fået farve
- kom spidskål og gulerod ved og lad det svitse videre 3 – 4 min.
- tilsæt sojasauce og lad det bruse op
- kom ½ dl vand ved og tilsæt bouillonterningen
- lad det småsimre under jævnlig omrøring, til kålen er næsten mør, ca. 10 min. den må godt ha lidt bid
Nyeste kommentarer